Manusia yang malas n segan bertanya akan selama-lamanya sesat jalan!!!

Peribahasa yang satu memang sangat2 kene dengan hasil kerja ( project) yang aku bg kat student untuk subject PMIT.Geram yang teramat sangat bila tengok outcome yang dihantar tidak memenuhi standard project yang sebenar.Rasa nak mengamuk pun ada.Tapi dah terlambat sebab kelas dh abis.

Sebagai balasan kepada kerja yang sambil lewa tu,aku bagi 3 markah jer out of 15.emm..markah kesian je pun.kalo ye pun x tau nak buat tanya la cikgu.ini tak buat ikut suka hati orang gaji umah dia jer..eiiiii...ni geram tahap apa pun dh tak tau dh nak cakap.nak kata aku salah bg instruction ,x jugak.sebab ada je yang buat dengan betul,tepat,sopan santun & bersih lagi.Free-free je aku bagi good.Yang buat kerja cam hampeh tu nasib baik aku x tulis besar-besar HAMPEH!.

Tolong la wahai students sekalian..tau la lecturer korang ni baik,x banyak songeh tapi tolong la buat kerja elok-elok ,bersih dan kemas.Sakit mata,jiwa terseksa bila tengok assgnment / project korang yang hampeh ni.Peh tu bile dapat gred teruk mula la question macam-macam.Eiii...menci aku!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 comments:

Sone said...

sabar nadd..peknen tak leh marah2..kang kuar baby suka marah2 plak kang naya....hehehhehe...

Naddiea said...

sone,tengah dok sabaq la nih.aku angin kejap jer..pastu ok balik.hehehee..insyaallah baby ok kot.dulu masa peknen hayyan pun gitew la jugak.nasib baik hayyan ok.tapi kene doa la banyak2.ihikkss

nonie said...

hai, bloghopped from fid's... hmm lecturer katne ek? hmmm dah lamanya tak berdepan dengan kerenah student, miss ada, nervous pun ada bila nak kena ngajar balik nanti... macam2 kan derang tu, kena urut dada & byk2 sabar ngan derang hehe

Naddiea said...

nonie..

saya ngajar kat international islamic college.nonie ngajar kat mana?seriusly mmg kene banyak sabaq ngan student nih.kadang2 sampai naik menyampah pun ada.

Mommy's brownies said...

hi nad!!
thanks for dropping by..hehehe..
bila-bila ko balik and nak order bgtau la..tapi jangan la last minute :P kalau ko tak balik, saja2 nak bagi mak&aboh ko makan pun buleh..hehe aku buat delivery service area KT..lagipun rumah ko aku tau :)
eh, ko peknen semula ek? napa aku tak tau ek? hehe..btw, congrats ya! take care tau! this time elok2 la..jangan lasak-lasak.. hugs n kisses to hayyan..kim salam apai!