kaki punggah???ikut sapa la nih..


Introducing anak dara mama yang sangat suka memunggah.Pics taken masa hasya berusaha untuk berdiri semata2 nak punggah handbag mama.Si kecik ni skrg dlm usaha nak berdiri tapi bila nampak ada beg lagi cepat dia punya skill memanjat tu.

Lepas tu bila nampak mama nk amik gambar cepat je dia sengih.Mek ni mmg camera-friendly mungkin sebab masa dalam pantang aritu atau lebih tepat dr hari pertama usia hasya mama dh sibuk amik gambar dia n boleh dikatakan hari2 amik gambar dia x pernah tinggal sampai la ke hari ini.

Selain dari memunggah beg,Hasya juga suka memunggah newspaper lama.Sebab dia dh boleh berdiri dia capai apa saja yg ada dekat rak buku termasuklah paper2 lama.lepas tu dia akan keluarkan sehelai2 kertas surat khabar tu.Haaa lepas tu mula la mama pun nk membebel tp sebab mek ni kecik lagi,mama pun bebel ala kadar je lah.Selalu mama akan cakap "ehh hasya ni..mama pok kang".hehehe...berani ke mama nak pok??hahha..selalu je kene pok2 manje pastu Hasya pun nanges.manjeeer sangatttt okeh budak kecik ni.heheeh...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

12 comments:

aiyine said...

cmna tak nangis..mama pok manja pun..tgn mama tu bisa tau tak..kihkih.=p

Naddiea said...

maksu aiyine,hasya x payah tggu kene pok pun dh meraung satu taman buleh dgr.mama bangun je pun dh buleh buat dia nanges..hehee

maya amir said...

hehehe.. suka memunggah ye.. sambil punggah, sambil sengih..mesti mamanye tak jadik marah;)

DrSam said...

ish...cian nya si comel nak kena pok :) sikap berkemas tu pasti ikut mak dia.

Naddiea said...

maya,hasya mmg sgt suka memunggah.dok tersengih2 tu mmg trademark dia lah.heheh

doc,walaupun mek sorang ni anak manja mama tp mesti jugak kene pok.kalau x nanti lain jadinya...;D

Diamilikku said...

aku selalu sound aisy..adik buat apa tu..nanti ummi...terus dia sambung babap..hahahahha..tau dah ummi dia nak babap kalau buat salah..tapi buat jugak..sama lah ngan hasya suka memunggah

MariaFaizal said...

Nad, akak suka header blog.very cute & ultra chic! and your daughter's so adorable walaupun tgh punggah barang (indeed it makes her more gorgeous sambil dok punggah tu..hehe).Tu makna nya anak dara Nad tu seorang yg rajin nanti :D

Naddiea said...

sone,hasya kalau memunggah senyap2.tp kalau depan mama mmg nk kene pok la kan.tp selalunya x pok pun sbb bila tgk dia sengih mmg rasa x sampai hati.hehhhe...anak dara sorang kekdahnya gitu..

kak kimi,mmg rajin tp rajin memunggah.her fav skrg ni ialah newspaper.selai2 dia bawak keluar.nasib rumah kecik kiut miut kalau x mmg tensen nk mengemas.hehehe...

DrSam said...

umur macam ni memang cute dan kelakuan pun cute. kena rakam dan rekod banyak-banyak buat kenangan ni Naddiea.

Naddiea said...

doc,thanks for dropping by twice..insyaallah dlm usaha nk buat scrapbook for her n da brothers..hehe..tp tgk gak keadaan mengizin ke x.ini pun blog dh lama x hapdet.huhuh..

DrSam said...

Wishing a supermom like you a happy and wonderful mother's day Naddiea!

excuse me for dropping by the third time :)

Naddiea said...

Doc,thanks for dropping by all over again.i'm more than happy to see ur entry here.hehe