Long time no see..long time no news..


Masyaallah dah lama sungguh tak tengok anak yang sorang ni..sorry mama was busy with office work,house chores and now busy with my new status of being a master students.opppsss..mama tau bukan mama sorang je yg amik master while berkerja and punya anak ramai.tapi mama punya justifikasi yg lebih utk merujuk tahap busy yang konon2 sangat maximum.oklah abaikan org yg konon2 sangat sibuk tp ada masa nk update blog..:P

Gambar di atas merujuk kepada konon2 busy tp mama sangat suka sbb dpt baucer buku.Ini disebabkan mama adalah tidak sangka yg mama akan dpt benda alah yg satu ni sbb hari tu mama adalah antara staff yg berkerja utk distribute baucer kpd student kt kolej ni..happy sangat okeh.dari RM200 yg diterima skrg dh tinggal RM50 je sbb teruja nk shopping free ni kan..anak2 adalah yg paling mendapat manfaat.hehehe..since tarikh luput baucer ini ialah 31 march so sekarang adalah utk pulun shopping.selepas berbelanja di MPH tadi rupanya ada balance lagi RM50.haihhh igt dh cukup boros tadi..rupanya mama masih berpijak di bumi nyata dan x lupa diri kisahnya.Lebih tu nanti akan di belanjakan di bookstore yang lain pulak ye..

Anyway,cerita org yg x brp nk muda masuk skolah balik ni mmg sangat challenging.maklum aje..dh tinggal paper pencil ni dh almost 9 tahun.so sel2 otak banyak dh yg rusted.hehe..walaupun mama mengajar tapi subject kita terhad dan x cover semua area.Bila masuk skolah balik habis semua area kena baca dan mulalah nak sakit kepala migrain dan sebagainya..

Takpelah..itu la cabaran nak berjaya kan..kalau tak stuck kat situ je lah sampai tua.Sapa tak nak berjaya dlm hidup kan?kalau tanya orang gila dia nk kaya ke tak harus harus dia jawab nak.Orang mcm tu pun punya cita2.kalau org yg sihat walafiat patutnya lebih lagi la kan..

Ok times up.ada article perlu di review.Kalau tak habis lah ternganga dlm kelas esok..

Wassalam...


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

7 comments:

yang jauh di sana said...

baucer aku ada dua keping lagi...ingat minggu depan nak perabih....cadang nak pi borong kertas double A hehehehehhee....

Diamilikku said...

aku ada 4 keping lagi - dua aku dua mizan punya...semua aku yang sebat...:) tak dan habih lagi guna..ingat nak borong novel :p

Naddiea said...

ita,kena pi perabih cepat weh..satgi tau2 dh expired dh.

sone,aku x dan la nk baca novel apa bagai.aku borong stationeries utk budak2 ja..botoi ayaq klau ada jual kt bookstore pun aku nk sebat juga.hehehe

yang jauh di sana said...

jumaat lepas aku pi popular cadang nak borong novel...tapi dah rambang mata balik macam tu saja...tapi dapat la jgk beli dictionary kat laki aku ngan kamus bergambar...ni kes zaman skolah dulu tak dapat...dah tua bangka baru nak ada kamus bergambar...syiok jgk...leh bawak pi skolah bagi budak baca time reading hours... :)

aramis2177 said...

Salam shepah....heheheh...kak farah pun sama tenggelam timbul sat update sat malaih.....anyway..keep on updating blog ya lepaih nih.....

Naddiea said...

kak farah,nak buat lagu mana..x brp nk rajin la ni..busy dgn classes..mengajar dan belajar.huhuhu..

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)