I missed Pokok Kelapak!!

Pics taken during my on da way back to KL.The views started from Pantai Kelulut.I don't know why i'm a bit obsessed with the coconut trees this time.Maybe because of i didn't see any coconut trees along a seaside for quite sometimes.Another missed item was the sea breeze.Emmm...bestnyer kene angin laut.

Funny pic..everything goes slanting due to the moving car.
Same goes to this one





Isn't it a nice view??Emm...miss my kampong laaah
Quite a far view...but still it was a niceeee view.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

12 comments:

MariaFaizal said...

What a serene view captured. Imagine if one's there, plus the sea breeze....

Plus oceanic view...

I'm wishing that I'm super,duper rich that I don't have to think about work that is stressful, just indulge those beautiful sceneries, and be thankful, and be thankful... :D

How nice, kan Nad?

Naddiea said...

Kak Maria,it was soooo true about the beautiful scenary.I wish to have one house just near the beach just like my auntie's.She had a beautiful wooden house near my mum's house @ Seberang Takir.

You can go to this link my fotopages to see the wooden house.http://mamazarif.fotopages.com/

Baby Lyana said...

bestnya..

terengganu memang byk pokok kelapa tepi pantai..lamanya tak pergi terengganu....

Naddiea said...

kak shaf,nanti bile2 free ajak la daddy lyana pi jalan2 trg.once a while kan..2nd honeymoon ker??tp mesti bawak lyana la kan.mana buleh tinggal.x pun meh tinggal kat umah shepah.hihihi...

Diamilikku said...

wehhh..lamanya aku tak balik ganu...hikss...MIL aku pun dah bebel dah merajuk..aku bz lah wehhh...
tapi memang rasa tenang ja kan kat sana...aku jatuh chenta ngan terengganu dan juga org terengganu (hehehehe hubby aku la)....syukur aku dipertemukan jodoh ngan org ganu..merasa jugak keindahan alam ciptaan tuhan..kalau dak..confirm aku tak sampai ke tganu lagi..

(first time aku gi ganu ialah masa kenduri kawin di rumah mizan yaaa)

DrSam said...

Pemandangan dan panorama di pantai kelulut memang cantik. kalau ada masa duduk-duduk dibawah pokok kelapa sambil melihat nun kejauhan Pulau kapas, sambil makang khepok lekor...nikmat.

Your mum sekappong dengan Arwah J.M Aziz gitu. Saya kalau balik Ganu memang akan pergi seberang takir, mengabadikan sebanyak mungkin foto suasana dan tradisi nelayan sebelum hilang ditelan pembangunan. Foto perahu kat blog saya tu memang saya ambil kat Seberang Takir.

Jiey^Mien said...

wahhh.. very nice view..
rindu nk gi pantai.. =)

Naddiea said...

Sone,nasib baik kawen org trg kan kalo x sah2 x sampai trg.masa aku kawen pun hang x sampai weh.

Dr Sam,saya tau arwah JM Aziz org Seberang.tp x tau umah dia kat mana.kalo x silap dekat2 dengan bot penambang kot.anyway,sayang arwah dh x ada.kalo x mesti ada puisi2 baru yang akan dibuat.yang sangat puitis dan menyentuh hati..

jiey,boleh bawak Ian jalan2 pantai.it is a good theraphy if i'm not mistaken.x payah jauh2 jiey,pegi PD je pun dh best.nanti bile Ian dh besar bawak Ian jalan trg pulak ye.

Apai said...

Sepanjang jalan rakam gambar laut nyer. Terpaksa la driver memperlahankan kereta bagi memastikan pemandangan berjaya dirakam. Tapi tetap condong macam Menara Teluk Intan.

Rugi woo sapa-sapa yang belum sampai ke Terengganu, memang best. Tambah-tambah pulau-pulau yang indah (aku pun belum pernah seberang pulau). Apa kata arrange family trip untuk bawa rakan-rakan blogger ke Pulau Kapas ke..Pulau Redang ke..tak pun lepak dekat Pantai Cherating. Tapi kena tunggu Sone deliver baby dulu la.

lily azliyana @ mama zara said...

hee..setakat ni dh few times smpai tganu. last pegi aritu ujun tahun lps. siap singgah tasik kenyir lagi. pasni teringin plak nk pi pulau2 kat tganu. perhentian or redang shuld be nice kan. tp kenalaa tgu zara besar sket. br best nk bwk jalan kat pulau kan..=p

Naddiea said...

lily,nk bawak budak2 jalan pulau mmg kene tggu besar baru best plus x baper nk bahaya.saya pun x pernah bawak kids pegi jalan pulau lagi.tggu besar dulu la senang.hihih...

SYAbAR said...

Naddiea,

The Pokok Kepalak, reminded my childhood life long2 time ago when we stayed in Langkawi.

The scenary was so beautifeul especially during sunrise and sunset. A view from our `loteng'