All about Puteri Nuha Hasya..


Our dearly baby Hasya dh masuk 2 bulan lebih dah.Gambar2 Hasya penuh pen drive dah.Tapi cerita2 Hasya x sempat nk buat.Mama x de la bz sangat kalo nk diikutkan.tapi tak tau la kenapa mood nak berblog betul2 x ade.I'm busy doing nothing @ da office.emmmm...

Tapi hari ni usahakan jugak nk buat entry pasal Hasya yang dah makin pandai menjerit,senyum2 ,gelak2 dan sangat kuat bila menangis .

Paling x tahan dia suka menjerit bila lambat diangkat.kadang2 sampai suara pun x keluar.tp mama suka je dgr Hasya jerit sbb comel sgt.hiihihi..

Bercerita pasal Hasya ni dia sangat suka tgk mama lepas tu dia senyum sorang2.Terutama waktu mama tgh drive.Hasya yang duduk sebelah mama akan pandang mama tak berkelip mata.Tunjuk mainan pun dia buat x tau je.Tu yang mama rasa sangat best dan buat bonding mama n Hasya terasa sgt kuat.Waktu menyusu pun sama.mmg selalunya baby yang menyusu akan pandang mata ibu dia.Itu la kelebihan menyusu ibu,tetapi ibu2 yang x menyusu badan pun ada kelebihannya jugak yang penting kasih sayang ibu tu sentiasa berpanjangan.

Hasya sekarang dah pandai mengiring dan sangat suka hisap jari2 dia.Sebab tu sekarang kadang2 mama x pakaikan Hasya sarung tangan sbb nk bagi dia explore benda di sekeliling dia.Bila tengok Hasya hisap jari nampak cute sangat.hehe..

Ini la rupanya penangan dapat anak perempuan sorang.Macam2 nak dibelek dan diperhatikan.Bukan bermakna masa Hayyan Harraz kecik dulu mama x kisah.Mama sayang semua anak2 mama tapi masa anak2 lelaki mama dh boleh jangka perangai masing2 dan selalunya lebih kurang aje.

Sekarang ni abang2 sgt suka cium2 baby.Hayyan terutamanya sangat boleh diharap jaga adik tp awas kalo tgh tgk Ultraman Cosmos,baby pun dia dh x heran.Harraz mcm biasa sangat penyayang orgnya.Sampai adik naik rimas sebab kene gomol.Kalo tiba2 dgr Hasya nanges mama tau lah yang tu mesti kerja Harraz.

Kat rumah Hasya ada mcm2 nama.Harraz panggil Hasya,Achaa.Yang Hayyan pulak panggil Haisya kadang2 bunyi macam Aisyah pun ada.Mama kadang2 panggil Nuha n kadang2 Hasya.Tapi bila balik rumah opah di Perak,Hasya dipanggil Puteri..;D

Owh..ada orang kata nama Hasya pelik.Pelik ke?? Sentap sekejap bila dgr mcm tu.Tapi mama cool je..yang pasti nama tu jarang dengar tapi bukan pelik.FYI,nama baby maknanya...Puteri Nuha ( kebijaksanaan) Hasya (kesempurnaan) - Puteri yang bijak dan sempurna..Insyaallah...semoga Hasya membesar dengan sempurna sihat tubuh badan serta bijak pandai.Semoga nilai2 murni seorang muslimah yang solehah akan sentiasa mengiringi hidup anak mama ni.Ameenn...

Till then...Jaga diri hiasi peribadi..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

8 comments:

Diamilikku said...

apa pun nama anak kita..janji ada maksud yang sempurna...bagi aku tak pelik tapi cukup sedap...dulu aku selalu berkenan nama hasya...tapi macam pendek sangat..aku duk cari 3 suku kata...so hasya aku jadi kenangan ja lah

Naddiea said...

sone,x dpt bg kat ank hng nama hasya pun takpa la.ank aku kira ank menakan hng la jugakkan.hiihih....itu la aku heran sbb org kata pelik.sedih plak aku.sob..sob..

lily azliyana @ mama zara said...

alahai..sweetnye tgk putri akak nan sorang nih..hehehe..nway, pade saye tak bunyi peliklah nama hasya tuh..manis jek nak sebut..maksud pon baik..=)

iEtaFAkyR@ said...

ala tomeiii22222.... nama kata anak baik lelaki or perempuan aku rasa mmg bonding dgn ibu bapa sgt la kuat weh. cumanya yg girl ni a bit soft n tender aaa compare to boys melasak2, macho aaa mana bleh touching2 gitu! hihihii... apapun selamat enjoys with lil princess okeh. :)

d u r a said...

aku suka nama nuha :)
syok jadi tuan puteri hang, ada 2 bodyguard dok jaga.
eh, kalau hg nak buat dress email aku tau . eh sempat promot pulak hehe..

Naddiea said...

lily,ada org yg kate pelik.tapi itu la org yg kata pelik tu x de anak lagi so maybe dia x penah tgk database nama2 baby ni..

ieta,yeah u r rite!!sejak dapat bb girl ni aku jadi soft sket.kalo x mmg garang n a bit rough sbb ank2 lelaki aku pun jd cam depa sama.mmg terasa lembut sket skg.

durra,mmg abang2 tu boleh jadi body guard yg baik.la ni pun dh nampak dh.pasal dress nanti aku email kay.

DrSam said...

dah besar rupanya si comel.

Saya mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan selamat menyambut Hari Raya Aidilfitri buat Naddiea sekeluarga, jika ada tersalah dan tersilap harap dimaafkan.

p/s: bila balik Ganu?

JALAN REBUNG said...

nadia,

sama la kita ...bila dah masuk 3 bulan ni alhamdulillah baby dah kurang meragam ...tak sabar nak tunggu dia jalan