Jalan2 cari ikan..

Sejak berminggu2 lepas Hayyan sibuk request nk bela pets dalam erti kata lain dia nk bela ayam dan haiwan2 lain kat rumah.Termasuklah si Harraz sekali okey.Walaupun kecik dia pun sama naik dgn abg dia.Kanak2 berdua ni mmg suka ayam especially bila balik umah opah kat Bt Gajah.Kemuncak hobby bebudak ni ialah masa balik kampung baru2 ni sebelum CNY sbb pakcik bebudak ni aka adik ipaq ai nk kawin masa cuti CNY n kebetulan pulak cuti panjang.Maka seronok teramat sangat la dorang ni sbb hari2 dapat bg makan ayam sendiri.

Kebetulan sorang sepupu dorang yg muda setahun dari Hayyan pun ada sama so mmg menjadi sangat la kenakalan dorang ni.So bila time nk balik kl bebudak berdua ni terutamanya Hayyan sibuk merayu2 nk bawak balik ayam opah balik kl.Harus mama abi cantas permintaan yang x brp nk masuk akal itu.hhehehe..selepas di counter offer dorang agree utk bela ikan n kura2 instead of ayam.

So hari ahad lepas kitorang pun pi S.Alam utk beli ikan.Jauh kemain pergi beli ikan mcm kat Sri Gombak ni x de pet shop.heheeh..sebenarnye pet shop ada tp boring gle sbb kedai kecik n choices x banyak..

So ini adalah gambar semasa hari kejadian..bebudak ni kene pegang tangan takut terlepas masuk tank giant arowana yg besar gile tu.issshh x leh bayang la kalo termasuk dlm tu.huhuh...scary.Pics juga menunjukkan abi sedang brief anak2 ttg aquarium yg x boleh kita beli sbb besar sgt.Dah macam rupa cikgu skolah dh cik suami ni.hehe..

 Otai baju belang merah putih tu excited x henggat.While Hayyan muka x puas hati sbb request rejected due to abi x berkenan nk bela kura2 kt rumah.kesian dia...


Sessi sebelum masuk tank..tuan punye tank sedap tido while abi n mama yg terpaksa berhempas pulas menyiapkan tank.;P..ada ikan seekor dh mati kesian ikan tu..Nampak tangan Hayyan tu??sibuk buka tutup lampu dr lampu putih,lampu biru n lampu samar2 utk suruh ikan tido.hehehe...

The happy kids...Sekian

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 comments:

aiyine said...

amboih jauhnya cari ikan..tok yah kata.

Naddiea said...

ckp kat tok yah kat sri gombak pet shop x banyak choice ikan.ayam kucing ada lah.heheh...

Diamilikku said...

jgn hasya pi tarik aquarium sudehhhhhhhhhh...menangis abg2 satgi kot

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

aku priority baca blog hang kat rumah sbb nak komen even broadband mcm haram zadeh lately. rasa2nya adakah ikan tu akan di"maintain" pertukaran air. kalau aku la kirim salam. tanam pokok bunga pun kering kontang.

Naddiea said...

sone,hasya so far ok..x daya pun dia nk tarik aquarium yg besaq tu.yg dok mengacau adalah abang2 nyer...

eza,thanks wehh..aku igt ada org dh block blog aku ni.huhuhu..welkam back my fren!!