Alhamdulillah its already 36 weeks of pregnancy...

**ini bukan perut saya okeh**

Alhamdulillah..skrg dh masuk 9 bulan.at any time boleh bersalin.Insyaallah lagi 2 minggu akan bersalin baby ke-3.Semoga semuanya berjalan lancar dan selamat.ameen...

21hb ni akan masuk wad di Hospital Selayang.Keesoknya masuk OT untuk deliver.Semoga dipermudahkan lah ya ALLAH..Walaupun dah ada dua pengalaman c-sect sebelum ni tp perasaan takut tu tetap ada.Sbb kali ni planning c-sect.Sebelum2 ni semuanya emergency ceaser.Bila dh plan tu paham2 je la.Mmg kene prepare both mental n physical.Esok dah start cuti.Mama mmg dh x larat sgt dh nk jalan.Contraction pun dh mula terasa.

Dua hari lepas terasa sakit masa kat opis.Kwn opis dh panik sekejap especially our two n only guys in da office.hehehe...sorang drpd dorang pun tgh menunggu hari nk dpt baby no 3.sorang lagi x pernah dpt baby lagi.So yang terlebih cuak adalah yg no 2 tu.hehe..

Tapi masa tu contraction ala2 manje walaupun sakit.Bila dh sakit tu mula la call cik suami utk inform dia supaya standby.tp kebetulan cik suami adalah sgt sibuk.dan lepas tu pun sakit pun hilang.baby tau abi dia sibuk so dia hold dulu la kot.

FYI,mama mmg x leh bersalin normal.Plus dh 2 kali ceaser so adalah mmg x boleh nk normal sbb takut rupture dan sebagainya.Kebarangkalian utk beranak ramai mmg la x de.Setakat 4 tu insyaallah..tp apa2 pun Doc kene tgk jahitan yg sebelum ni.Kalo cantik boleh lagi kot sorang lagi.tp kalo x ,alamatnya anak 3 je lah.Apa2 pun x kisah lah yang penting selamat bersalin both mama and baby.ameen..ameen..ameen...ya rabbal alamin..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

10 comments:

Baby Lyana said...

oh..x lama dah! well..akak dulu planned ceasrian? perasaan...oh masuk tolak troli tu, nangis2....takut, semua ade..gabra tak yah takut..ye la, dok senang2 hati, pi serah diri...ohh...tak dpt bayangkan kalau kena lagi sekali...minta dijauhkan! nak rasa normal delivery plak!

Diamilikku said...

nadd..aku nak tanya nih..kalau c-sec hubby tak leh masuk OT kan...huhuhuhu...mcm mana ehhkk perasaan tu...aku masa bersalinkan alesha beranak normal tapi doc tak bagi mizan masuk pun aku dah nangis mcm nak gila...apa2 pun aku tau hang seorang yang tabah sebab tu allah pilih hang untuk melalui pengalaman c-sec..be strong dear..aku sentiasa doakan hang sahabatku...

lily azliyana @ mama zara said...

Semoga selamat sumenye k..amin...=)

MariaFaizal said...

Ya Allah darling Nadd..
After a while, the i revisit your blog today, i realized that i miss reading stories from dearest friends.

I hope you're doing fantastic and I look forward to hearing great news of arrival of your newest baby.

Semoga sentiasa tenang & selamat dik! Ameen..

Do take care girl!

Naddiea said...

kak shaf,wish me luck yaa...

sone,kali ni kat selayang maybe x leh..hari tu masa deliver Harraz,apai masuk.mmg berani gila la cik suami aku aritu.salute habis kat dia.

lily,tq dik...

kak maria,sis long time no news yaa..miss u lah!!kak tq..pray for me yaa...any updates will be available in FB insyaallah...

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

shepah gud luck ya..aku paham perasaan hang. tenang tenangkan diri anda wpun aku tau hang akan pikiaq mcm2 nnti.

d u r a said...

shepah, 2 weeks to go dear..aku doakan semuanya berjalan dgn lancar. ameen..

kalau kes aku, mesti nak genap 40 weeks, pastu mesti overdue 2-3 hari.gamaknya anak2 aku syok dok dalam perut. se'cozy'bilik 1st hang di cherating tu kot hehe..

fham5579 said...

pap...planned c-sect adalah lebih better n selamat coz everything dh well prepared...kalau yg emergency ni yg kita patut takut..itula antara nasihat yg aku dpt..depa dh ready stok darah n everything utk kita..dh siap2 suruh kita posa b4 msk ot semuala..Insyaallah everything will be allright....eh bkn hg kata nk try kt HUKM ka plak? awat x jd?
wah hubby hg leh tgk no operation..kalau hb aku mau pengsan kt situ psl normal ritu dlu pun dia dh terhuyung hayang..kakaka

ietafakyra said...

nadd, pray for u dear fren! jgn risau insyaAllah sume ok. jgn fikir apa2, sila bertenang. ada rezeki ada la tambahan bby hang ok. take care bebeh. Muahhhssss!

Naddiea said...

eza,tq beb..ni pun hari2dok motivasikan diri..takut ada excited pun ada.

dura,kalo aku leh normal aku rasa ank2 aku pun mesti cukup2 40 weeks or over due.Hayyan cukup2 40 weeks.terlebih sehari je.Harraz 39 weeks n adik baby ni insyaallah 38 weeks.hehe..

hanim,mmg ritu nk pi hukm since laki aku keje ukm kan tp tetiba plan tukar sbb makcik aku gynea dpt tukar selayang.tu yg pi selayang tu.insyaallah nanti makcik aku yg sambut baby.

ieta,tq dear..sedang bertenang ni.skrg dh x sabar pulak.dlm hati dok berkata bila la perut nk sakit ni...huhu...