Pre-holidays @ Cherating

2 minggu lepas kami sekeluarga jalan2 ke Cherating.Kisahnya sebab minggu sebelum tu Abi adalah sangat sibuk dgn sukan UKM sampai 3 hari dr Jumaat sampai Ahad.Disebabkan ke"sibuk"kan terlampau abi tu kami pun terpaksa memerap kat umah sampai x keluar umah 3 hari.huhuhu...

Demi isteri & anak2 tersayang,Abi pun mengantikan hari sibuk dia tu dgn jalan2 ke Cherating.Al-kisah hero2 kami tu dh lama x mandi kolam.Jauh kemain nk pegi mandi pool sampai ke Cherating.haha..alasan je tu.

Masa tu mama dh masuk 8 bulan.Dalam hati 50-50.Nk pegi dgn tak sama banyak.First sebab dh consider sarat.pastu buleh dikatakan jauh perjalanan.Tambah baper jam lagi sampai K.trg.Second,sebab mok aboh kt K.trg x tau pasal holidays kami ni.waa sangat risau okeh.Nak bagi tau takut kene marah.So diam2 aje lah..dlm hati berdoa x berenti2 semoga dipermudahkan perjalanan pergi balik.Mama ni plak jenis akan bgtau parent setiap pergerakkan n perjalanan.Pergi mana2 mesti bgtau especially kalo berjalan ke luar kl.Risau sungguh bila x bgtau dorang...

Holidays yg pendek ni dihabiskan di Legend Cherating.Walk-in je x de booking2.Sbb last minute planning.Dapat 2 hari 1 malam pun kira ok la..dpt lepak2 release tension keje walaupun sekejap.Al-kisah bila x booking bilik,kami dpt la bilik yg ala kadar je walaupun harge x ala kadar.Pic mula2 ni bilik ok walaupun ground floor.mama suka deco dia.tp masalah pulak dgn bath tab.Si Harraz sudah wee wee dlm bath tab n bila mama nk basuh bath tab tu tersumbat pulak.Air langsung x leh turun.Waah ini sudah tensen.Bila abi bgtau mgmt dorang hantar plumber utk fix.Terpaksa la tunggu plumber tu baiki.Habis rosak plan ptg tu nak bwk anak2 jalan2 pantai n mandi kolam.Menambah tensen sbb plumber kata mmg tersumbat teruk n x leh baiki on da spot.Sudahnya abi pun dh bengang n mintak tukar bilik.Dapat bilik tingkat 3.ok la tu tp lift pulak rosak.Adusss sudah la mama x larat nk naik tangga tinggi2 tapi terpaksa la jugak.Masuk je bilik muka mama dh lain.Aikk apsal bilik ni x secantik bilik kat bawah tadi?Apakah kesnye ni???Waa..dh mula rasa sedih2 n terkilan.tp takpela at least bath tab x rosak.huhu...

Bilik yg masa mula2 dapat.Cozy kann??? lawa la dr bilik yg dapat lepas tu.



Bilik kedua yg kami dapat.ada balkoni tp mengadap dapur cafe,buleh gitu? geram betul rasanya..tapi apa2 pun asalkan anak2 ni enjoy okay la...tidor x sedar diri lagi tu.hihi..


Kanak2 yg sibuk nk berlari sana sini.X larat mama nk kejar.tp terpaksa kejar jugak.takut ada yg terjatuh dlm kolam especially Harraz.Dia adalah sgt hyper orangnya.Nampak pintu yg nampak seaview itu?? Itu adalah dr bilik pertama sebelum bertukar ke bilik lain.Menarik tp x dpt stay kat bilik ni.iskkk...

Esok paginya activiti wajib.Anak2 dgn baju tido jek turun pool.Masing2 pakai seluar kecik gambar Ultraman.hehe..Harraz x lepas ngan cat dia.Sibuk bwk turun sama mcm la cat tu boleh masuk pool.

Mama juga adalah tumpang sekaki.Nk test floating la kunun dgn perut yg besar ni.End up,mama x berani sbb terasa macam nk tenggelam.haha..saya adalah x reti swimming.

Dalam tengah hari kami pun bertolak balik ke KL.Alhamdulillah perjalanan selamat n mudah.Nasib baik x terbesalin kat Kuantan.Buku mengandung standby je dlm beg.hehe...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

9 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

bestnye gi cherating. ok tak legend nih..tgk kat internet tertarik ngan pool die. besar giler kan. sblum ni pernah stay kat impiana jek.bilik cantik tp takde lif..hehehe

DrSam said...

Hotel Legend ni memang dah lama sangat kat Cherating tu, mungkin dah uzur. Sama juga spt Impiana, walaupun cantik deco, pernah bila hujan (musim tengkujuh) atap bocor - terus tukar hotel. Yang penting ada kolam renang, memang kegemaran budak-budak.

ietafakyra said...

besh besh dpr holiday time preggy! aku suka dimanja2 gitu. hik hik hik... besides bila dpt jalan rasa release la wei. but dh dekat2 hari jgn dok gatai hg nk pi berendam lg. kecoh sekampung! tcare beb...

Naddiea said...

lily,cherating ok tp legend x best ler.betul kata Dr.Sam yg Legend ni dh uzur.Tgk internet mmg best la.tp itu semua gambar2 masa zaman kegemilangan.So better ask around sebelum pi mana2 ye dik...take care.

Doc,seriusly Legend mmg dh uzur.rasa macam x percaya jek compared to apa yg di tgk kat Internet.Facilities makin uzur tp harga x pulak turun2.Kalo nk stay better pi Swiss Garden.baru n cantik lagi.

Ieta,aku dh berendam dh aritu.tetiba perut rasa sakit cepat2 kuar pool.dalam hati dh dupdapdupdap.ingat ka contraction.risau dh aku.bila ok sket baru masuk pool balik.hehe...

Diamilikku said...

uishhh..lenkali jgn duk buat pasai pi berendam lagi la weh..takut satgi hang tak sedaq ja terberanak dalam pool tuh...

tapi aku jeles nih..sebabnya hang boleh pi cuti2 msia lagi..aku tak leh wehhh

Naddiea said...

Sone,aku x leh normal weh..so possibility utk tetiba beranak dlm pool ada tidak ada.haha....

sone,jangan jeles..ni pre-holidays je pun..lepas ni nk holidays lama sebulan lebih kat K.Trg.hehe...

aiyine said...

amboi2...kite report kat mok.huhuhu. maksu ain jeles sebenarnye tgk org holidayyy.

aramis2177 said...

shepahhh....
bestnyaa pi cuti2 kat cherating!!!leh tahangak noo dh sarat2 nih pi jln jauh2......baguih2....jln byk2...nanti senang beranak!!!insyaAllah...... take care sis!

Naddiea said...

aiyine,waaa sila jgn citer kt mok okeh.nanti mok bising.haha...actually masa on da way back to kl dh nyaris2 nk terkantoi sbb mok call tanya ada kat mana?tp jawab pi makan.hehe..mmg pi makan tp kat kuantan.huhu....

kak farah,jalan2 manyak2 pun shepah tetap bersalin kot tingkap.huhu...saja la jalan2 nanti hero2 tu kene cuti 2 bulan dgn mama.no skool no holidays..dok umah je laa..hehe..