Educational outing @ Aquaria,KLCC

Pada hari Selasa lepas masa cuti Maal Hijrah kami satu family pergi jalan2 ke Aquaria.Rasanya dh lama x bwk anak2 ni berjalan sambil belajar.Asyik berjalan pergi shopping complex aje sampai pernah Tok Aboh kata anak2 kami ni membesar dlm shopping complex aje lah..issshhh kene perli di situ.ehheeh...

So hari tu lepas solat zohor dan yang pasti lepas tengok rancangan Maal Hijrah kat tv kami pun bersiap2 lah nk ke Aquaria.Dalam hati mama dh excited sgt sbb dh lama x jalan klcc.heeheh...alasan la tu sebenarnya.So dengan zero info ttg lokasi sebenar Aquaria ni kami pun main redah je.Kami park kereta dkt parking basement klcc.Rupenya nak ke aquaria  dr tempat kami parking adalah sangat jauh okeh.Penat menjerit memastikan Hayyan tak lari kemana2 adalah sgt memenatkan.Harraz dh kene ikat dlm stroller n Hasya pulak dh ketiduran dlm dukungan mama.

Org2 yg first time pergi Aquaria n excited jumpa jaws.heheeh...

Feeding time.Ramai sgt org dpn tank nk amik pics.Errkkk termasuklah diriku ini.Cool okeh.dan dan rasa nk amik lesen diving.cehhh tiba2.hahahaha...

Hayyan petting starfish.Berani la budak sorang ni.kalo ada org offer masuk tank yg ada jaws mungkin Hayyan akan offer diri.errr..ye ke??haha..mama over!

Excited okeh tgk jaws live depan mata.tapi x takut punnnnn...heheheeh...muka macho dooohh..gigi tajam jgn ckp arrrr...kalo tetiba pecah tank ni mmg habis la semua org kene mamam dek Mr Shark yg banyak neh.

Antara yg terdapat dlm tank.

Pregnant seahorses.Perut buncit dgn terik nya okeh.Dah full term rasanya.Ehhh tiba2 mama jadi pakar O&G seahorse pulakkkk..over2...

Tgh tunggu feeding time Piranha.Ramai sungguh org nk tgk piranha.Macam x pernah tgk jer.....lalalalala....ohhh piranha langsung x agresif masa makan okeh.Control cun la tu mentang2 la ramai org nk tgk.ceh!

Nampak x belangkas tu??emm..memang belangkas sungguh.Asik berkepit jer.Sakit mata tgk.eheheh...mcm nk tanya je pekerja Aquaria tu skrg ni musim belangkas mengawan ker????hihihihi...

Lagi 2 pics,jelly fish dgn siput apa ntah.Rupa macam siput sedut tp kalo besar tu x lalu la ai nk makan.heh..


After math..penat okeh pi Aquaria.Lihatlah muka mama yg penat itew.Hasya maintain tiut dialah.mentang2 dh cukup tido.Rambut x tahan tu.Rambut dh menutupi hampir separuh kepala.X sempat nak tocang rambut dia hari tu.Layan je la dak Hasya ni.ehheeh...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

7 comments:

Diamilikku said...

uikkkss aku di kl jugak maal hijrah hari tu...ada meeting the next day tu....:)

Naddiea said...

ooo ya ka..awat x roger.aku sampai confused hang ada kl ka kat perlis.nti bila2 turun kl lagi roger ok.

yang jauh di sana said...

tak sampai lagi aquaria...dok tngok dalam tv saja...majalah 3...

Maria said...

Akak x bwk lagi anak2 pi Aquaria.
Nampak pics uploaded are very interesting & educational. Thanks for sharing this.Definitely in my list to bring my kids.

xoxo..

Naddiea said...

eeta,pi la aquaria.best woo...especially bila tgk sharks main lalu lalang depan mata.eheehe..

kak kimi,mmg sgt interesting.kids love it to max.Hayyan terutamanya.hehe..

DrSam said...

Lawatan macam ni bagus utk budak-budak dan diberi pendedahan awal. saya pun tak pernah pergi. Bebudak pergi pun ikut rombongan sekolah aje. Belangkas mengawan tak bermusim, tapi 'belangkas' zaman sekarang tak ikut musim - terutama dekat-dekat seleberesyen hujung tahun ni :)

Naddiea said...

Doc,ye la dah nama belangkas dia pun serupa manusia juga.mana ada nk bermusim2 bila nk mengawan.ehehhe..'belangkas' zaman sekarang pun mmg banyak merata bersepah dimana.x kira siang malam pagi petang ada je kejenye sampai x tau malu yg org dok tgk..nauzubillah..!