Latest update on Hasya's milestones!


Alhamdulillah Hasya sekarang dh pandai meniarap dan setiap kali letak atas tilam terus je meniarap mcm dh kene set pulak badan dia tu.Paling kelakar masa menyusu pun dia sibuk nk meniarap sampai kene marah ngan mama.hihihi...kecik2 dh kene marah kesian pulak.Abang2 pulak bila tgk adik meniarap punya la excited walaupun adik tu dh berpuluh2 kali meniarap tak kira masa.Tapi si Hasya ni bila meniarap x lama pun  sbb lepas tu dia akan menangis.x selesa kot.Ye la baru lagi masih lesen L.

Selain dari meniarap Hasya adalah suka menghisap jari kaki.Ehhh..bahaya tu.bukan sebab kotor ke apa tapi org tua2 kata nanti nk dapat adik.hehehe..apakah maksudnya itu??? Ehh x delah..merepek2 je.Bukannya anak yg menentukan dapat adik ke tidak.mak bapak punya pasal,anak pulak yg di salahkan.issshhh..

Lagi satu Hasya suka tolak orang dengan kaki dia.Entah dr mana dia dapat pun tatau.Pastu dia akan tolak dgn sepenuh hati as if dia x suka org tu duduk sebelah dia.Abang Harraz lah yg selalu jadi mangsa sbb dia rajin baring2 minum susu sebelah Hasya.Kadang2 tu rambut pun kene tarik.Habis rambut Harraz yg panjang n halus tu.Kesian abang Aye ( Harraz bahasakan diri dia Aye -saya).hehehe..


Gambar ni pulak Hasya masa baru lepas mandi.Mama adalah x de keje sbb gambaq anak lepas mandi pun nak amik.heheehe..sebenarnya mama rasa Hasya nampak comel lepas mandi sbb fresh n wangi.Kebetulan Hasya mmg suka mandi dan x pernah nangis waktu mandi.Mandi air sejuk gedik pun dia maintain cool jer.hehe...dia cool serupa mak dia okeh.


Hasya @ I-Care..dengan rambut free style dia tu plus romper yang dh agak ketat walaupun jarang pakai.huhuuhhu....teacher Hasya kata menangis Hasya masa nk pakai baju tu.huhuhu..alahai kesian anak mama..emm..need to re-fill Hasya's wardrobe since banyak baju dh ketat.*wink*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

7 comments:

yang jauh di sana said...

geram tngok pipi hasya...tapi hat tak tahan tngok baju hasya hat ada big lurve jat tengah badan...teringat aku kat ramlah ram masa juara lagu dulu :D

aiyine said...

baru lepas mandi pun amek gambaq noo...rajin sungguh mama dia. tok aboh kemsalam rindu sama hasya.

Naddiea said...

eeta,hahaha..aku tau lagu tu.kau kunci cintaku.hehheheh..anyway kak ramlah la dh pakai tudung cun noo...ehh kak ramlah pulak.eeta,pipi tu like mother like dotter lah.

aiyine,mak dia banyak keje kat umah tp x buat.hehheeh...hasya,abg ayyan n abg aye pun kirim salam semua kat seberang.bila nk balik seberang pun tatau.isssskkkk..

iEtaFAkyR@ said...

owh lil princess sudah membesar bagai johan! sgt cumilsssss..... cepat2 la mama refill the whole wardrobe. aunty like like lah! :D

MariaFaizal said...

Hasya's sooooo adorable!!!
Kalau auntie ada baby girl lagi,nak mcm Hasya :)

Geram!!! :D Kiss,kiss,kiss & lots of kisses to baby..
(plus Mama's so creative to arrange baby Hasya's pics beautifully)

Diamilikku said...

beb....hasya sangat comelsssssssssssss....mujur aisy dah dikenenkan ngan anak fit aka fifi...kalau dak aku hantaq tanda dah booking hasya..hahahahhahahahah...geramnya tgk gambaq dia lepas wmandi..memang nampak fresh ja kan...

Naddiea said...

untie ieta,mama juga can't wait.very soon hasya will get new whole wardrobe.hehehe

untie kimi,tq..hasya mmg sgt tembam.i wonder kalo dh start makan nanti cemana la badan dia.hihi..

untie sone,toce..toce..dia mmg seorang baby yg sgt mengeramkan.esp tang pipi tu.FYI,hasya dh kena booking ngan Syed perlis.tetiba tok aboh kata dh ada org masuk meminang.hehehe...