True obsession??


Tengoklah kegilaan dua hero2 remaja ini.ehh belum remaja lagi.mereka hanyalah mumaiyiz yang comel.;p..ok2 berbalik kepada cerita gambar diatas adalah gambar berkaitan toiletries bdk2 ni terutama sekali Hayyan.

Sebenarnya toiletries ni semua dibeli asing2.Kebetulan bila dikumpulkan dapat la disimpulkan yang anak2 saya terutama Hayyan sangat obses dengan superheros.Dua karakter kartun tersebut ialah Superman dan Batman.

Dua gambar diatas ialah tuan punya toiletries.Siap bergambar dgn encik batman sekali.Dua gambar bawah ialah gambar hero2 mumaiyiz dengan aksi konon2 macho oleh Harraz n konon2 ensem oleh Hayyan.

Gambar satu lagi ialah harta karun Harraz & Hasya.Koleksi Harraz baru nk mula dan dia adalah sangat obses dengan Ben10 and Spongebob (manja n ganas at da same time).Satu lagi bedak Power Puff Girl utk Hasya.tapi kadang2 Harraz pun tumpang sekali.Wangi okeh bau buah laici.hehehe...

Toiletries Hayyan adalah mandian,cologne,bedak and styling gel.Sebenarnya dia punye berus gigi pun batman jugak siap ada kereta batman sebagai pemegang tp dh tertinggal kat nurseri la pulak.Dulu ubat gigi pun batman tp sudah abis.hehe..I got Batman in da house rupanya.
Pagi2 lepas mandi n nak bersiap2 pergi skolah,abi Hayyan akan siapkan anak bujang dia ni dgn perkara2 di atas.Pakai bedak,lepas tu cologne lepas tu styling gel.Walaupun bersongkok mesti kene pakai sikit.hehe...Bergaya mmg nombor satu si Hayyan ni.Kontra sungguh dgn Harraz.

Hasya nanti macam mana la besok2 dah besar.emmm...just wait & see...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

14 comments:

aramis2177 said...

amboiiii....sakan diorgnye koleksi yaaa.....kalau dh boys tu tetappp boys kan!!! hehhehe...yg PPGnya tuh sure lil princess punya kannnn!!!!

MariaFaizal said...

Anak2 nowadays dah ada mcm2 demand, Nad.Anak2 akak pun sama beli those things due to attractive packaging, but unfortunately x la passionate sangat nak pakai (awal2 semangat la..lepas tu..sigh..:)

Kasi chance kat diaorg lah kan Nad..he he he

Naddiea said...

kak farah,mmg camtu la anak2 lelaki.obsessi lebih kurang sama.tu yg dok selalu bergaduh sebab berebut brg yg sama.haa skrg dh ada masing2 punya harta sila la jaga sendiri.hehe..

kak kimi,mmg sebab packaging cantik sbb tu dorang ni excited sgt.As for Hayyan mmg hari2 akan guna those things.tapi Harraz kadang2 je pun.heheh..

Diamilikku said...

aku risau nih..alesha dah menunjukkan ciri2 kontra..ummi kaka nak tgk citer tembak2...kakak nak tgk ultraman..kaka nak beli car...kakak nak beli ben10...hwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....alesha let's back to princess n barbies ok.......

iEtaFAkyR@ said...

mata aku buntang tgk pink! damia pun tk lepaih2222 ngan princess item. kdg2 nk tgk variety gak, but no choice, she rule the option! ceh.

SM79 said...

syamim dr dlu smp la mmg gila 2 cartoon character aja.... BEN10 & transfomers..... beli benda apa2 punmesti berasaskan 2 ni ja... alat2 tulis... beg sek..., baju.... apa2 aja....

tetiba kemarin aku lalu depan kedai perabot... kepala katil tu design dia BEN10... tetiba dia say "Yess...... abg tau dh mama akan beli katil tu masa kita nk pinda rumah baru"... grrrr aku diam bt2 x dengaq.... huhuhuh

Naddiea said...

sone,emm jangan risau.itu semua bersifat sementara sahaja.esok2 dh besaq sket mesti back to barbies n princess..sabar noo..

ieta,kalo dh gurl tu mmg pink la semua.boys plak mmg macam2.variety gitu.tgk la nanti dani besaq.haa masa tu mata hang x kan buntang laghi.hehe..

sue,anak hang lawak la plus cerdik.nk tergelak sungguh aku dgn perkataan Yes tu..mesti siap dgn tangan sekali dia buat gaya kan??hehe...comel2.

lily azliyana @ mama zara said...

syok jek tgk koleksi 2 hero nih..Zara skang pon dh start wat koleksi Princess gak..tk kisahlah disney princess ke barbie ke..yg penting die suka yg ala2 princess..kekeke..tp stakat ni baru ada baju2 n stationery jek..mungkin tk lame lagi akan jadik cm hero akak nakkan toileteries sume tu skali..huuuuu

yang jauh di sana said...

aku suka katun hat kiut2...pehtu suka beli sticker lekat kat buku nota...pehtu ada sekali tu anak murid cabut pi lekat kat buku dia pakai gam...bijak jgk...tapi bikin teacher dia hangin muahahahahhaha :p

Naddiea said...

lily,good luck on ur coming baby hero yaa..take care sis!!

eeta,kalo dh dok mengadap kanak2 mesti kita pun ala2 depa nk kn.hehe..macam aku dok ngadap rumaja2 kat kolej ni aku pun rasa muda senantiasa.heheeh...

DrSam said...

anak saya pun obses sangat dengan Ben10. Semua hakmilik dia kalau boleh dicop dengan Ben 10. Kids will always be kids :)

Naddiea said...

Doc Sam,one day kalo kita jumpa mesti budak2 sembang pasal ben10 je kan.hehe..

Rosdi Eunos said...

to some boys, that obsessions akan membawa ke tua.. mcm my brother.. tapi as long as benda tu tak memudaratkan is okay kan?
tapi in some ways, benda2 ni semua boleh jadi pemangkin untuk dia org, contohnya bedak tu, disebabkan ada fav superheroes dia org, dia org akan jadi suka pakai bedak.. so good la kan? hehe

Naddiea said...

abg rosdi,mmg camtu la..bila dh jadi fav tu mesti bawak ke mana2..anyway,thanks for dropping by..wait 4 hayyan beday entry ya..