Cuba teka benda apakah ini?

Sila teka benda apa kah ini??Jawapan akan diberikan esok.Sekian Terima kasih...

Hint: Benda ini boleh dimakan.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

13 comments:

MariaFaizal said...

Licorice?
:D

aiyine said...

mmm...mee hitam

Naddiea said...

Kak Maria + Aiyine,

this is a vanilla bean.the row ones.got this from my opis mate.imported from Papua New Guinea.actually ini sample utk kitorang cuba.from the note provided,kita bole buat vanilla tea,salt butter etc.one piece of the seed can already give u the aroma.

semalam nk cuba buat vanilla tea,tp x sempat.nanti kalo nadia dh cuba nanti pics akan diupload.

those yang nk tau lebih lanjut atau nk beli bole surf web ni http://www.greenvanillastore.com .FYI,orang malaysia kita yang jual.SIL my opis mate yg jual.

cuba jangan x cuba.

Baby Lyana said...

aiya... ora baru nak teka.. Naddiea dah bagi answer :P tak jadi la..

Naddiea said...

oppsss..sorry kak shaf.takut x de org nk teka lagi.kebetulan nk jaga exam jap lagi sampai petang so x leh nk main internet ni.tu yg bagi jawapan awal tu.ihiihh...

Dj Epoi said...

KLU baru diperlukan......!!!!

MariaFaizal said...

Bro DJ busy sampai x sempat baca comments lain kat atas, he he..

Org dah dpt jawapan dah bro... :D

SYAbAR said...

Dik, terima kasih sudi jengah dan link blog akak.

Cokelat ka dik?

Naddiea said...

kak syabar,ni bukan coklat kak tp vanilla bean.vanilla bean ni raw kepada vanilla yang kita makan n guna skrg ni.dalam benda hitam ni ada mcm caviar warne hitam n bile process jadi la ais cream vanilla,vanilla esen etc.hihhii...

SYAbAR said...

OOOOO baru akak tau

Dj Epoi said...

Oh yer kaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!

Sorry arrrrrrrr!!!
Tak perasan arrrrrrrr!!!!

Sis Maria.....

Pasal Gua tak pernah tgk hheheeheh

Diamilikku said...

aku tak dan teka pun..tapi memang aku tak tau pun...hahahhahaha

Naddiea said...

Sone,takpa...no hal lah.itu cuma pengetahuan am tambahan.ihiiii..