Jom Jalan-jalan cuci mata



Semalam ( ahad) mama n abi jalan2 bawak hero2 kecik ni jalan ke Sungai Buluh mencuci mata melihat rumah-rumah yang sedang dibina.Emmm...ala2 window shopping la jugak.Hehhe...boleh ke window shopping tgk rumah??Boleh..boleh..

Adik Harraz seperti biasa dok bergayut di tingkap sambil mengusha kereta yang sedang lalu lalang kat sebelah kereta abi.Abang Hayyan plak menjadi co-driver kat depan.Assistant Abi yang sangat baguss buat masa ini.

Bile dah balik umah,Hayyan boleh mintak satu benda kat mama and abi.Dia kata "Abi nak umah baru satu boleh??".Mama gelak besar dengar Hayyan cakap macam tu.Kalau la beli umah baru macam beli goreng pisang dah lama mama beli sepuluh kat Hayyan.uhuhuh....


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

11 comments:

SYAbAR said...

Kecil2 hayyan minta dibelikan rumah baru, bila besar nanti dia belikan rumah bukan sekadar baru, malah lebih indah buat mama dan abi. InsyaAllah.

aiyine said...

huhuhuhuu.miss nye bdk2!

wan fatimah wan hussain said...

budak2 sekarang kita xleh nk bayang depa cakap macam gaya org besar....tu yg selalu kita kena pandai jawab....hehehe

Naddiea said...

Kak syabar,harapan mama and abi ni semoga begitu la hendaknya.same goes to Harraz.Amin..

Aiyine,Hayyan cakap banyak skrg ni.sampai kak teh n abg apai berpandangan sesama sendiri bile dengar dia cakap.

Ima,sungguh tak dapat dibayangkan percakapan budak2 zaman sekarang ni.akak kadang2 nk tergelak pun ada bile dengar Hayyan cakap dan membebel kat Harraz.Macam orang dh skolah padahal baru 3 taun.hihihi..

Diamilikku said...

ooowhhh cerdiknya hayyan..
pandai mintak umah ye...
hurmmm...nanti hayyan mintak kete plak kat mama ngan abi ehhh..'

hehehheeh...

MariaFaizal said...

Naddiea,
First of all, your new layout totally ROCKS!!!

Love it! Love it! Love it!

And next, it's not impossible to do so, to 'shop' for houses/apartment/penthouses etc units like one buys goreng pisang :D

I've seen cases with my own eyes! Some wealthy fellas bought houses by impulse.

Hayyan & Harraz, not only good looking boys - but i see very bright future ahead.xoxo...

Naddiea said...

sone,mula2 mintak umah,pastu mintak kete,pastu mintak motor,pastu mintak apa pun tak tau..hihi..jangan mntak bukan2 sudah la.

kak maria,insyaallah with Allah blessing one day i can buy assets like buying a goreng pisang.amin..

anyway sis thanks for the compliments.my hubby likes this layout too!

Dj Epoi said...

Tak Pa...arrrrrrrrrrr

Nasib baik tak mintak calon menantu Heheheheheh...larik!!!!!!!!!!!!!

Naddiea said...

Bro,nk mintak calon menantu boleh tp kene redha la dengan ciri2 yang mama n abi pilih.hahah..bole gitew?

lin said...

waaaa window shopping rumah ni..nanges auntie lin dengar..huu eh nadia 25hb ni on ke? achang cakap on..huhu jumpe kat bkt merah ke kite ni?..hehe

Naddiea said...

lin,insyaallah jumpe kite kat bukit merah nanti.meh kite temukan askar2 kite.mesti havoc la aku rase dengan budak2 kecik ni nanti.hiihi...

p/s:korang bertolak hari apa??