Mama seorang perindu?



Hari ini Hayyan ikut tok n tok aboh pergi tido umah Ummi Ana kat Bukit Mahkota.Esok baru balik.Emmm...sedih sebab pagi tadi x dapat peluk Hayyan.Dia mamai baru bangun tido masa hantar mama n adik kat kolej.Tadi mama call hp tok aboh nk cakap ngan Hayyan tp macam biasa dia x suke cakap telefon masa tengah tgk tv.Waaaa rasa macam nak nanges.Kali ni kali ke-2 dia x tido ngan mama.Kali pertama masa mama bersalinkan Harraz.Sah2 dh x dapat tido ngan mama sbb mama kat hospital dan kebetulan masa tu abi sibuk berulang ke hospital dan Hayyan sedikit terabai.huhu..nasib baik ada tok aboh,tok n untie jan masa tu.

Masa mula2 dia tido berjauhan dr abi n mama,kitorang macam x percaya yang dia boleh berdikari tanpa mama n abi.Emm..mungkin sbb ada tok aboh n tok tersayang kot.Malam tadi siap tido ngan tok aboh n tok lagi.Mama pun dia x kiss.waaaaa...nak nanges lagi.

Emmm...rasa2 macam nak pegi Bukit Mahkota balik kerja nanti.Nak amik Hayyan balik umah.Rindu Hayyan!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

8 comments:

SYAbAR said...

Nad,
Tok & tok abah punya penangan lagi baguih dr kita. Anak2 akak pun sama, jgn kata nampak bayang depa berdua. Dengar kita sebut nama tok & tok abah depa kat telefon pun, depa dah loghat ....

Tu belum time cuti sekolah, lg depa loghat. Anak2 pun loghat, tok & tok abah pun loghat dok tanya ... Buatnya kita diam, depa pun diam2 jengoi depan pintu rumah mai nak ambil bawa balik cucu2

Tp best juga, mama dgn abah cam pengantin baru . Best tu .....

Naddiea said...

akak,itu la pasalnyer.yang tok ngan tok aboh ni plak x de anak lelaki.anak2 semua pompuan 5 org.walaupun cucu lelaki ada 4 ,yg sorang ni la yng paling sayang.kalo nadia bg green light dh lama dh Hayyan dok terengganu ngan depa.

akak,saya sedih sbb x pernah pisah tempat tidoq ngan hayyan kalau x de hal yang memaksa.huhuuh....

MariaFaizal said...

Naddiea,
I fully understand how you feel.
It's really torturing when being apart from our children (especially the FIRST one :)

However, akak dah tidur asing from my children from the first day (newly borned).Masa still breast feeding Adam, he still slept in the same room but in his own cot.

By 2 1/2, Adam tido kat bilik sendiri :(

Ayesha now tidur asing (her own bed)jugak w.pun still bf.

You're such a great, loving mommy Naddiea!

Naddiea said...

Kak Maria,Hayyan masih tido ngan mama abi sampai skrg.x harap rasanya nak lepaskan dia tido bilik lain.tapi satu hari nanti hayyan ngan harraz akan tido bilik lain.mungkin bila hayyan dh reach 5 tahun n harraz 3 tahun kot?

Al-Mualim Shah @ Dino~ said...

wasalam
tanx singgah at my blog..

erm..sedap..
anyway, kalo in a hurry or nk kejar masa better jgn dtg..
lama nak tunggu dia masak..
satu sebab ramai orang..
satu lagi sebab dia masak guna arang..kind of unique..

aramis2177 said...

shepah,
alolololo....siannya mama sorg ni!rindu kat hayyan kaa?hehehee....mmg pun kalau anak duk jauh dr kita sangat2 laa terasa nyaa kan.....anak2 kak farah pun sama....kdg2 xsangka depa leh berdikarai without kita kan....anak2 kak farah kdg2 siap ikut tok mama & tok abah depa balik loq staq..tinggai mommy kat KL..huhuhuh......mommy tiduq peluk bantai busuk depa jaaa laaa.....sadis wooo!

joegrimjow said...

wah
lanun hebat ni
hehe

Naddiea said...

Dino,if that is the case mungkin akak kene pikir banyak kali nk pergi sana.maklum aje la ngan hero2 kecik dua orang ni,kitorang makan mesti nak dengan kadar segera.lambat2 x dapek la.

kak farah,huhuhu sama la kita.ingat ka anak pompuan lebih rapat ngan mak rupenyer sama jugak no.tok2 ni kalo pasai cucu mmg x leh lawan kan.kalah mak bapak budak2 tu sendiri.

joe,thanks for dropping by.anyway,hayyan mmg suke pic ni sbb nampak cheeky.lanun hebat??hiihi...