Sape punye kerje ni??


Ini adalah hasil kerja Muhammad Qayyim Harraz hujung minggu baru2 ni.Habis pecah pasu bunga Opah.Si kecik ni dh lama aim pasu Opah dia ni.Dah baper kali dok berulang alik ke tepi tv untuk usha2 pasu tu.Mama pantang nampak dia dekat dengan pasu tu mesti mama "Heppppp" dia awal2 lagi.Harraz pun bila mama dah sound cepat2 pergi tempat lain.tapi x lama pun.lepas tu dia akan pusing kat area tu balik.

Malangnya masa petang Sabtu lepas,Harraz dengan selamba tarik bunga sekuntum,lepas tu terus aje pasu tu senget dan jatuh.FYI,pasu tu adalah pasu yang ringan walaupun nampak berat.

Mama pulak sempat jerit jangan tp x sempat nk tarik tangan dia daripada tarik bunga tu.Sudahnya umah Opah dh kurang berseri sebab pasu tu dah x ada pair lagi dh.Pasu ni jadi pengapit tv di umah Opah.Masa kejadian Opah n Abi x ada di rumah sbb pergi tgk Tok kat hospital.FYI,Tok masuk spital sbb demam n kencing manis.Kami x ikut sbb budak2 x leh pergi melawat kat spital.Maklum aja skrg musim H1N1 n mmg x bagus pun budak2 pergi spital yg mmg sangat banyak kuman2 etc.

Mama cepat call Abi bgtau apa yg dh jadi n mintak abi inform Opah awal2 supaya Opah x terkejut bila balik umah nanti.hehehe...nasib baik Opah sangat memahami cucu dia yang sorang ni adalah sangat lasak n x reti duduk diam.Opah kata " takpe la..pasu tu pun dh lama,bunga2 pun x berganti"..huhuh..serba salah pulak mama sbb anak mama yg bagi pecah.

Takpela nanti suruh la Abi ganti yang baru.Okay Abi sila take note yaa...




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

10 comments:

DrSam said...

dia saje bagi jalan supaya ganti dengan yang baru tu...sempena Raya.

Salam hari lebaran untuk Naddiea sekluarga. Maaf dipinta jika terkasar bahasa terpesong bicara.

Bila balik Ganu? Saya insyaallah disana pada Raya ke4 - 6.

Naddiea said...

Doc,itu la pun yg saya rasa.hiih..anyway,saya balik raya Perak dulu.raya ke -4 akan bertolak balik ke K.trg insyaallah.itu pun kalau keadaan kesihatan bapa mertua dalam keadaan baik.

Doc,saya pun sama.Harap maaf kalo ada tersalah kata sepanjang berblogging ni.
Selamat Hari Raya!!!

Diamilikku said...

umah ayah aku langsung takdak pasu bungan segala..sebab tau dah tangan alesha pantas dan tangkas...hehehhehe...

Naddiea said...

sone,itu la yg sepatutnya Opah buat tp Opah sibuk sgt dgn Tok yg sakit di hospital.Kami raya sederhana ja sone taun ni.FIL aku sakit.mak mertua aku pun x baper fit.so kami akan raya ala kadar jek.

TiNiE said...

yer yer pls take note yer...
alang-alang membeli baru, mustila ber pair jugak, mengapit tv opah tu nanti..hihihihi

SYAbAR said...

Biasala la Nadd, anak tgh membesar.

Rmh akak dah berapa byk pasu yg pecah. La ni malas lg nak hias pasu2 cenggitu walaupun anak2 akak dah besar. Memikirkan anak2 buah masih ramai yg kecil. Bukan sayang benda tu tp fikir keselamatan anak2 kecil baik tak yah letak. Biar lapang rmh senang mereka berlari.

Naddiea said...

kak tinie,nampak gayanya gitu la.

kak syabar,umah nadia pun x de pasu2 bunga camni.sbb x mo amik risiko.hihih

ietafakyra said...

so far damia belum bikin angkara lagi, tapi esok bila hero aku pulak dah besar may be umah aku kena tukar jadi deco ala2 nursery pulak la barang2nya ya... ehhehheee... anyway selamat mengganti yg lebih cantik ok!

salam lebaran pah, ampun maaf seala kesalahan.

Mrs SM said...

syamim dlu gutu la.. abis pasu sarawak mak aku dikejakannya.. hehehehehe... budak2 membesar...

Naddiea said...

ita,selamat mengepung anak2.umah aku dh ada mural dh.tapi belum lagi deko ala2 nursery.hihi

sue,habis pasu sarawak mak hang.jauh tu nak beli.hihi..besa la nk buat cemanakan..