Kebesaran ALLAH...(edited version)

Note:Pics has been deleted due to the pregnant mom feels uneasy with the pictures.Please click the link down here for the pictures.TQ

Renungan sejenak betapa besarnya kuasa ALLAH swt...semoga kita lebih menghargai kehidupan dan sentiasa bersyukur...

p/s:mungkin ada yang dh pernah jumpa atau dapat email mengenai perkara ini.tapi apa salahnya berkongsi pengetahuan.Sekurang-kurangnya kita x terperanjat kalo terjumpa haiwan2 ni di hutan atau disemak2 berdekatan dengan rumah .*wink*


Taken from http://www.alaf21.com.my/buletin_isnin/N_relax%20jap/2009/renung09112009.html


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

9 comments:

aramis2177 said...

adoi laaa....geli geleman laa plak tgk binatang nih!!!iskk...k.farah duk terbyg kan.....kot2 la kita masuk utan..pehtu selamba pi pegang pokok2 tuh..tau2 jaaa ada binatang tuh....aaauuwww.......tidakkkk!!!!!!!!!!

Naddiea said...

hhhihihi...kak farah,sori la kalo buat akak terasa geli geleman.shepah x geli tp takut skett la..and kalo jumpa binatang ni kat mana2 sah2 dh shepah melompat.kekkekeke...

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

bayangkan nak pi pegang pokok rupa2nya terpegang haiwan tu..dah nampak senada seirama dgn pokok..eeii..aku dah geli tengkok dah ni.tp tu la cara depa nak menyembunyikan diri dari musuh kan

Dj Epoi said...

Walaweiiiiiiii

Taksubnya Gua ngn kejadian Alam yang Tuhan jadikan....

Nad bila Gua boley gi redah rumah Lu ..nak belek untuk Projek kita?

Diamilikku said...

bila plak nak announce kebesaran allah yang hang peknen...(oppsss..aku main teka ja nih)

Naddiea said...

eza,mmg geli tp kuasa ALLAH kan..kita kene terima mereka juga makhluk ciptaan ALLAH.

Bro epoi,kalo boleh nk bro datang tgk umah as soon as posibble.kalo boleh sebelum beranak ni.opssss!

Sone,sila sabaq okeh....hihihi...

MariaFaizal said...

Nad,
Akak ada tengok satu video kat you-tube where diaorg ambik species nih, then they put it in a glass tank.Lepas tu,they use florescence light (tukar2 colour),memang species akan change colour accordingly. MasyaAllah.. semoga org2 bijak pandai (tapi jahat) tak jumpa formula utk guna in human being utk jadi 'orang minyak' modern.Hish!Seram : D

fauzi-maya said...

tetibe rase geli kat lutut.. heheh.. kalau tak pasan tu menatang, mesti terpegang kan?

Naddiea said...

kak maria,kalo org bijak pandai tapi jahat2 ni guna formula menyamar2 ni habis la orang2 baik macam kita ni kak.hihih...

maya,geli kat lutut je ke..kalo aku geli satu badan dah ni.hahaha...