IIC Family Day @ Tiara Beach Resort,PD.

Baru2 ni hari jumaat n sabtu kami sekeluarga telah menghadirkan diri ke hari keluarga company yg dibuat di Tiara Beach Resort.First time pergi sini agak terkejut sbb x macam tempat2 lain yg penah kami pergi.Kurang happening rasanya.Tapi mungkinkah sebab kami pergi hari jumaat n balik sabtu.emmm...entah lah..Suasana kat situ pun macam ala-ala jek.Aktiviti yg dikempen dalam lift banyak kemain tp x nampak pun.Ker aku yang x nampak?emmm....

Apa2 pun bersyukur sbb ada jugak program family club kampeni ni sebab dh 2 taun x dak program.Okay la...thumb up to the hardworking comittee yg bersusah payah memjayakan program ni.Bintang yg boleh diberi berdasarkan pengalaman yang x seberapa lama duduk kat situ adalah 4/10.Owhh ini adalah rate review dr orang yang sangat tidak cerewet yer.Kalo orang cerewat akak x tau dikkkk...sendiri pk lah ek.

Balik opis hari ni keluar la macam2 cerita.Seperti biasa walaupun umah dh siap cantik lawa,pahat masih berbunyi.hiihihih..macam2 luahan perasaan dan perasan yang dikongsi bersama.Tidak lupe komplen2 manja dr kawan2 opis terutama facilities yg disediakan.Emm...malas nk cerita banyak2 kang orang kata kami ni manusia yg tidak bersyukur.hahahaa....

Dipendekkan cerita kat bawah ni adalah gambar2 yang diambil semasa berada di sana.Agak kurang excited nk mengambil gambar.Entah kenapa malas sungguh rasanya.emm..apa la dosa tempat ni dengan aku agak2nye.hhiihiii...

Tapi takpe..untuk kawan2 yang nk pergi bercuti boleh la ke sini.Gembira2 kan diri anda yerh..Kurangkan komplen dan terima seadanya apa yg disediakan..Sila bersyukur...THE END


Kacak tuk anak kamekk..hahaha...

Muka mengantuk selepas suwim2 manja dalam pool

Hayyan yang x reti2 nk naik kolam.Lepas pujuk nk beli ais krim baru la surrender.

Sayang betul ngan float dia ni.Sebab Hayyan suka kuda mama pun beli float rupa kuda.

Dengan kawan satu nursery,Izzah.Tak tahan betul tgk dia dok mengekor si Izzah sbb nk kenen pistol air.Geram betul.Pistol air tu orang tu punye.Jenuh le orang tu mintak balik.Haduiii..

Cik suami tengah menunjuk skill main bola tampau air.Nampak ke??buat2 je la nampak.

Opssss..ini bukan pertandingan menunjuk bahagian belakang badan ye.Ini masa sukaneka.Kami pun bermain dengan gembira.lalalllalala...


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

15 comments:

ietafakyra said...

terasa gak suram...sbb hg cerita then pix yg hg tunjuk pun tk "senyum"...apapun, bersyukur la sbb boleh pi bersantai, at least tukar scenery selain dr ngadap pc di hari jumaat! hahahaha....

lily azliyana @ mama zara said...

Hee..tak happening ke tpt tu..pernah tgk dr jauh jerk ms duduk kat legend water chalet..tp okla. nmpak hero 2 org tu mcm seronok jek mandi pool. klu anak2 tk seronok, lagila suram rasa kan..=)

Naddiea said...

oohh ita berkesan la ekk cara aku bercerita tu.hihhih buleh buat novel arr aku camni.

lily,asalkan budak2 happy mak pak nyer happy la jugak.walaupun dlm hati x baper nk suka hati.hiihi..

aiyine said...

bole thn bergaye jgk adik tuh yek.hahah

SYAbAR said...

nadd,
sone ada KL... dah jumpa ka?

Naddiea said...

kak syabar,sone x call pun nk jumpa.so x jumpa la kami.

akak,ada jumpa sone ka??

fauzi-maya said...

nape suram?.. penah gi tempat tu..and i loikeee....;)

JALAN REBUNG said...

salam nad,

memang best kan ..kalau boleh tiap-tiap nak family day ..hehehe

Naddiea said...

maya,mungkin masa tu x kene hari happening kot.huhuu..

boss,kalo hari2 family day jenuh juge.hihihi..

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

nampak sgt hang x ceria.x nampak pun gambaq hang sengeh2 ka apa ka.

Naddiea said...

hahaah eza..pandai hang noo..

DrSam said...

tempat suram tidak mengapa, asal hati peserta ceria sentiasa. teambuilding memang bagus diadakan dari masa kesemasa. Dapat mengeratkan silaturrahim dan menjalinkan setiakawan.

Naddiea said...

Doc,ini family day..aktiviti ramai2 cuma sukaneka n dinner.lain2 buat hal masing2.terasa mcm pi holiday sendiri2 jek.kalo teambuilding mmg lain.aktiviti mmg penuh x dan nk rehat pun.itu mmg betul nk kasi ukhuwah kuat n kukuh sesama staff.

apa2 pun..alhamdulillah..

MariaFaizal said...

Entry ni lain dr yg lain2 yg adik dah post : D
Ada humour injection and ada part where akak grinned widely (buat2 tak nampak your hubby tunjuk skill volleyball + part manipulate ice cream so that handsome boy keluar dari air..he he he..).
But seronok coz co adik ader jugak buat family day.My Bank? Sigh....

Do take care.

Naddiea said...

Kak Maria,welcome back!!hihii...

i missed ur comment lately..since u got back to work environment.

anyway kak,i'm kind of suprise sbb terasa my entry previously suma serius2 belaka.ye ke??sbb my entry kali ni buleh buat akan tersenyum.i love to make people laugh n smile and also cry..hahaha..

kak,this program has been made after 2 yrs without program.So next program will be nxt 2 years.Bank selalu bz kot dat why jarang2 dpt buat family day etc..tapi takpe family day with own family is much more happening..You take care too!!