Mari mengukur baju di badan sendiri.

Minggu lepas 2 hari sebelum mulanya puasa,Mama n Abi bawak hero2 kami ni ke kedai jahit berdekatan rumah.Motif utama nk tempah baju melayu untuk hero2 ni.Alhamdulillah pakcik tailor tu sudi nk jahit baju anak2 ni.Mungkin sebab kain untuk buat baju2 dorang ni dh lama terperap kat kedai pakcik tu.

Untuk pengetahuan,kain2 tu ada lah lebihan kain baju melayu Abi masa abi tempah baju melayu untuk perarakan Maulidur Rasul x lama dulu.Maklum aje bila ada perarakan macam ni setiap peserta akan dapat kain baju melayu free.Keluar duit untuk tempah baju aje.

Nasib baik ada lebihan kain baju melayu Abi so dapat la kami anak beranak bersedondon satu tema warna tahun ni.Yang pasti jimat duit di situ.Alhamdulillah....


Hayyan fokus diukur baju oleh abang tukang jahit.

Hayyan teruja!!! First time ni tempah baju kat tailor.

Harraz tercengang-cengang kehairanan.

Siap ukur leher lagi tu.tapi last2 Mama request kat pakcik tailor mintak buat leher teluk belanga je.Senang keje pakcik tu.

Tertoleh2 Harraz di buatnya.Heran dia.hihhii...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

15 comments:

DrSam said...

Alhamdulillah, kami baru aja ambil baju yang ditempah 2 hari lepas.

Salam menyambut Ramadhan almubarak untuk Naddiea sekeluarga.

TiNiE said...

aah..cute jer...
harus la xcited pasai first time kan...

aiyine said...

hehehhe.comeynye. mak ckp harraz makin nakal. penatla nk kepung raye nnti.

Diamilikku said...

aku nih tak tahu la boleh sedondon ke tak..baju raya apa pun takde nih...takut beraya di hospital jerrr

SYAbAR said...

Baju melayu suami dan anak2 lelaki akak semua dah siap dik. Tahun ni tema kami hijau dan cokelat.

Harraz sure excited sgt nak raya kan! Teringat zaman akak kanak2 dulu..

Naddiea said...

Dr.Sam,wah lega la baju raya dah siap.Anyway,Selamat Berpuasa untuk Dr sekeluarga.

Kak Tinie,very de excited si Hayyan kak.X sabar2 nk panjat kerusi utk diambik ukuran.Siap angkat baju sampai nampak pusat.tp shepah x tunjuk gambar itu disini.malu la..hihih...

aiyine,owhh budah tecit itew mmg sangat lasak mmg jenuh la nk kepung nanti.tp malangnya raya nanti maksu ain x balik.kurang dah satu babysitter..huhuhu...

sone,takpa la taun no x dapat baju sedondon.taun depan lagi meriah 4 beranak baju satu kaler.baru best raya ngan baby baru kan.

kak syabar,mesti meriah kan bila hijau bertemu coklat.nadia taun ni tema maroon.Warna ikut baju melayu suami.sebab dia tempah baju dulu.Kalo ikutkan nk kaler lain.tapi takpe la.maroon pun ok juge.

kak ina kl said...

luper lak..yana belajar dalam bahasa inggeris...bahasa kanada, tamil dan hindi tu cuma nak permudahkan mereka berkomunikasi dengan penduduk kat situ...

kak ina kl said...

salam..klu anak akak dulu masa kecil akak buatkan leher baju johor aje...
selamat menyambut bulan ramadhan al mubarak..

Naddiea said...

kak ina,anak saya pun saya mintak pakcik tu buat leher bulat.nak memudahkan keje pakcik tu pun sama.plus budak2 mesti rimas leher cekak musang.

ohh yana mesti pandai speaking hindustan kan.bagusla anak akak dapat belajar banyak bahasa.

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

aku pun nak tempah baju gak.nak wat kat anak aku gak..excited lak rasa nak raya bila ada anak thn ni.nak sedondon cam hang gak..tp x sempat lagi pilih kain..ada ka org nak amik tempahan la ni?

Naddiea said...

eza,sah2 dh makcik tailor x mo amik.tp hang buleh beli yg dh ready made punya.tp anak hang kecik lagi kan.takut x dak saiz.mmg excited bila baju sedondon.especially time raya.time bukan raya mmg aku x pakai la.takut org pangge boria la pulak.hihi..

MariaFaizal said...

Nad,
Looks like your sons so happy nak dpt baju baru (though Harraz agak tercengang with the measuring process, he he he).

But Happy Ramadhan to you & family Nad.Take care...

Naddiea said...

Kak Maria,long time no see lah..

akak mmg betul.dorang excited sangat especially Hayyan.Tahun ni first time Harraz pakai baju melayu.X sabar nk tgk rupa dia berbaju melyu.

Kak,Happy Ramadhan to u n family too!!

SimplyFantastic said...

wah2x bukan main lagi persiapan rayanya ye.. persiapan utk anak2 ke atau plus mama n abinya...

raya nanti jgn lupa mai umah...

Naddiea said...

Duan,nanti dtg la batu gajah.kitorang raya perak dulu taun ni.