Teesside University anyone??

(Taken from Teesside Uni website)

Semalam wakil dr Teesside University,UK datang ke kolej untuk sessi berkenalan,promosi and franchising juga rasanya.Sepatutnya perjumpaan semalam lebih kepada students so that mana2 students yg excell n rich boleh la further study kat uni ni.Tapi memandangkan students seme baru habis exam n ramai yang dh balik kampung,so staffs n lecturers la yang mengambil tempat.Apa2 pun perjumpaan semalam agak menarik sbb kami dapat beg percuma hahaha...ala tote beg je pun.Syukur..syukur..



Cerita sket pasal Teesside University ni,ia terletak di Middlesbrough,UK.Menurut Dr Simon yang bercerita dengan kami semalam( utk school kami,SICT) kos sara hidup disini lebih murah berbanding London.Murah sebab semua benda yang students perlukan ada disitu.Accomodation dekat dengan kampus etc..Ehhh kenapa akak pulak jadi marketing officer disini??Heran..heran..

Owhh sebenarnyer saya agak teruja untuk further study di sini.hihihi..sebab courses offered sangat la menarik yerh...ada course Computer Games Art,Digital Animation,Sound and visual Media.emm best kan??tapi mampukan aku untuk belajar lagi???dengan anak2 kecil disisi??emmhh alasan....alasan

Ini plak adalah prospectus pasal final year project students kat sana.Siap dibukukan lagi project2 yang terbaik.Emm kalo masa mama blaja dulu my univ buat camni sah2 dah mama blaja rajin2 utk menempatkan projek ku di dalam uinversity's prospectus.Tapi my univ x de benda2 camni so takpe la ( dimaafkan kerana tidak menjadi pelajar yang rajin dulu..kikikikkk)


Emmm...nak sambung blaja tapi komitment banyak ni..nantila tunggu anak2 ku besar sket..baru senang hati nk baca buku.takut pulak study kemana,anak2 ku pun entah kemana2 jugak.uishh...bahaya tu.kang kurang kasih sayang mama,kasih sayang org lain pulak yg dicari.ohhh bahaya2...


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

13 comments:

DrSam said...

salam singgah,
Dulu saya kat Durham tak jauh dari Teeside ni. Selalu juga terlajakkan diri jalan-jalan tengok tempat sekitarnya.

Jika ada rezeki dan peluang jangan lepaskan untuk melanjutkan pelajaran ke sana.

Naddiea said...

Owhh Doc,thanks for dropping by...

Insyaallah ada rezeki mmg nk sambung study and i will ask u for the details on how to survive when study abroad.*sigh*

MariaFaizal said...

Nad,
Agree with DrSam.Take all the chances available to further your study till the highest you could achieve.It is indeed needed in your field to ensure success.

I say "GO FOR IT dik!"

Congratulations in advance.

SYAbAR said...

akak pun dulu nak sambung study gak tp kominmen kat anak2 buatkan ianya terpadam cam tu he

Naddiea said...

kak maria,insyaallah when the times has come i will further my study.chaiyok2 mama!

kak syabar,tu yang risau tu.kang anak2 dh besar pun saya dok takat ni la jugak.ohh tidak mahu!!

Diamilikku said...

sorry lama aku tak singgah sini...
aku kursus...nih baru ada internet connection..hehehheheheh...
rindu nak baca blog kawan2..jenuh aku nak khatam

Dj Epoi said...

Walaweiiiiiiiiiiii

Tgk gambow ponk dah Hebat....

Lain Tempat ....lain pengalaman
Begitu juga ngn Ilmu....!!!

Naddiea said...

sone,ohh patutla lama x nampak hang.blog hang pun x dibalas komen.anyway..welcome back to the blog's world dear..

Naddiea said...

bro epoi,

itu le tempat lain ,environment lain,cuaca lain macam best kan...insyaallah teringin nk cuba menghirup udara tempat lain pulak.

azehri said...

Nad, aku tumpang IKLAN:

Butiran Rumah yang ingin disewakan adalah seperti berikut:

Tempat: Taman Setapak Indah
Keluasan Rumah: 60meter persegi
Tingkat: Tingkat ke-2 dari Flat 3 Tingkat (G,1,2,3)
Bilik: 3
Bilik Air: 1+1(Toilet)
Kemudahan: Berdekatan dengan 1.LRT Putra Taman Melati 100m, 2. Sekolah Rendah dan Menengah 100m, Surau 500m, Uptown 1km.
Kadar Sewa: RM550 (tidak termasuk bayaran penyelenggaraan RM30, api dan air, bayar sendiri semestinya)
Deposit: 2 Bulan dan Api/Air RM200 (starting kos nak masuk ialah RM1850)
Keutamaan: Mereka yang baru berkahwin, Beragama Islam dan berpendapatan tetap.
Bila boleh masuk: 1 Julai 2009

Sesiapa yang berminat boleh hubungi saya, Saiful di 013-2466731 untuk buat temujanji dan kalau nak tengok rumah (weekend sahaja).

Terima kasih.

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

rajinnya hang...bagus2 tuntutlah ilmu sampai ke liang lahad..kalu suh aku further study mak aih..otak dah karat la...

Naddiea said...

eza,aku pun sama daaa...malas ngan rajin sama banyak dh neh.

IS said...

Hi Naddiea ... saya ni Is, ingat lagi tak? Nice to know you.