Budak sayur..

Balik dari umah Dj Epoi kami sekeluarga singgah ke Giant Batu Caves utk beli groceries yg dh susut kat umah tu.Masa mama sibuk2 nak beli sayur si kecik Harraz dah dapat tarik sehelai sayur sawi.Masa tu abi n mama x perasan.Tapi masa beratur utk bayar di cashier mama terkejut sgt tgk Harraz dengan selambanya tengah mengunyah sayur sawi tu.Waaaa...cepat2 mama amik sayur sawi mentah tu n buang.Tapi sebelum buang tu sempat amik gambar lagi tu.hahaha...

Ohh FYI,budak ini suka makan sayur berbanding abang dia yang sangat tidak suka makan sayur.

Sebelum sayur kene rampas dgn mama.

Muka sedih la konon bila sayur kene amik.kesian dia..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

15 comments:

SYAbAR said...

Bagus la harraz suka main sayur, kulit cantik selalu .... kami dlm 7 org, cuma 2 yg suka mkn sayur... abah dan anak no.3

akak dr kecil lg memilih sayur...

Baby Lyana said...

hmm..Lyana pun suka sayur hijau.. hihi bagus dia ikut mummy dia..nanti awet muda(perasan siot) dan kulit lembut dan licin senantiasa

ietafakyra said...

yes yes yes... damia tiru aku suka mkn sayur. salad KFC semangkuk dia perabih sorang2. aku tolong kutip buang ja mangkuk tu,sikit pun tk leh rasa! harap2 anak2 kita sume akan gemar mkn sayur yer!

Diamilikku said...

alesha pun suka mkn sayur..yng tu harus ku admit turun papa dia..sebab umie dia memilih sket sayur...dalam pantang nih sayur sawi lgsung tak sentuh..harap ulam pegaga ja tiap2 hari...alesha carrot, jagung kecik, brocolli..semua dia bantai makan...

Naddiea said...
This comment has been removed by the author.
Dj Epoi said...

Anak Gua si Sponge Bob jer yg minat makan sayur...
Si Robocop.....menyampah katenya heheheheheheheh........

P/S _ Gua sendirik ponk tak beraper suka hehehehe

Naddiea said...

kak min,harap2 camtu la.jangan jd mcm abang nampak karot terus x mo makan.huhuh...

kak shaf,yaa betul!hihi..

ieta,kalo camtu hang kena beli salad kfc tu sorang satu.satgi kalo dak mau menangis salah sorang.hihi...

sone,kalo aleesha ikut papa,nanti aisy ikut hang la kot noo..biasa lagu tu la.hayyan x makan sayuq ikut abi,harraz makan sayuq ikut mama...

Naddiea said...

bro,budak2 mmg camtu.nk kene bagi minat makan sayur mmg susah.sudahnya sampai ke tua x makan sayur.hihi..takpala yang penting mata terang n kulit elok dh cukup bersyukurkan.

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

hurm..bagus2.akan aku ajar anak aku mkn sayur byk2 nanti..

aramis2177 said...

waaa...cepat woo tgn dia!hahahhaa....mujuq dia capai sayuq..kalau dia capai cabai melaka kaa....mmg kes naya!huhuhu....

MariaFaizal said...

Auntie so proud of baby Harraz!!!My children kalau auntie nak suruh makan vege kena bribe.Everyday kena beli toys/books so that they have their vege..hu hu hu..

Macammana Mama Harraz trained?Tips?

Naddiea said...

eza,sila ajaq anak hang makan sayuq awal2 okeh.satgi jadi macam Hayyan x suka makan sayuq.

kak farah,mmg kes naya la kalo Harraz mengunyah cili padi.bukan dia ja menangis meraung,mak dia pun sama satlagi.

kak maria,kene bribe selalu yer??ohhh buleh bankrup la kalo nadia mcm ni.hihi...

kak,i have no tips about this.it just that i give the vege that i eat to Harraz and he accept without any complaints or any face expressions.hihihh..

Dj Epoi said...

Salam...

Dj Epoi in daaa houseeeeeee!!
Check it ouuuuut!!

Update special untuk koworang hehehehh

Mohd Zaki said...

popeye the sailorman! toot! toot!

Mohd Zaki said...
This comment has been removed by the author.