Jom naik kuda!

Aktiviti menghabiskan cuti raya di Kuala Terengganu.Salah satu favourite aktiviti Hayyan setiap kali balik umah Tok Aboh di Seberang Takir.Lokasi adalah di Teluk Ketapang,dekat airport Kuala Terengganu.


Hayyan yang sangat teruja naik kuda.Senyum lebar dapat naik kuda.FYI,dah lama dia x naik kuda.Sebab bila balik K.trg kadang2 x sempat ke sini.Abang baju kuning tu adalah salah sorang pengunjung.Mungkin dia teringin nk naik kuda tapi dia takut kot.hahhaha....opsss sori ye abang baju kuning.


Sepupu Hayyan.Nama Aqil.Macho orangnyer tapi takut kuda.hihhiihi...mula2 dia kata " tak mboh naik kude,takuk!( takut)"..tapi bila kuda mula berjalan terus terdiam tak terkata apa2.tapi muka masih cuak.Kesian Aqil..hihii..



Lepas naik kuda Hayyan sebenarnya x puas lagi.Takat 3 round pusing naik kuda harus tak puas hati.Siap pegang2 usap kepala kuda.Aqil hanya berani pandang jer..


Dalam hati Hayyan berkata " Kalo mama buleh beli sekor kuda ni kan ker best...hahahha"..
FYI,mama siap interview org yg jaga kuda2 ni.kata derang kuda betina mahal sbb deme ni beranak pinak.beli mak dapat anak2 gitew.kalo anak kuda yg Hayyan tengah pegang ni harga dalam RM3-4K.Kalo mak bapak kuda yg saiz dewasa harus lebih mahal.

Bila tgk kuda2 ni macam rasa best jek bela kuda ni tp kat mana la pulak nk buat kandang.hahha..teringin la konon.Mama teringin nak naik kuda tp takut pinggang kuda patah bila bawak mama.hihi..

p/s:Entry ini special dedicated untuk Maksu Aiyine yang jauh di Miri dengan ucapan...tak rindu kitorang ker??? (especially budak2 nakal ni).hiiihi..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

6 comments:

Diamilikku said...

bestnya naik kuda...hehehhe..nanti balik tganu aku nak ajak mizan gi KT lah..boleh bawak alesha naik kuda kannn

lin said...

naddia jemput datang rumah ahad ni..ko wajib datang okkk

aiyine said...

heee..adik x naik kude ker.huhu. rindu la bdk2. nk wat cmne..huuu.
rsenye mama h&h kene beli kude dewasa la..kalo yg remaja tu sianla pinggang dorg.hahahahha

Naddiea said...

sone,mmg best kalo budak2 dapat naik kuda.cuba la jalan2 teluk ketapang nanti.aleesha mesti excited naik kuda.

lin,insyaallah aku n batalion akan sampai.nk kene bawak apa2 ker??ker nk bawak perut jer?hihihi....

aiyine,adik harraz naik jugak kuda cume pic x amik.hero dua org ni je betul main kuda.adik x de perasaan lagi.hiihi..

MariaFaizal said...

MasyaAllah..handsome nya anak2 adik horseriding... and pantai nya..aduhhh....rasa calm jer tengok pics putera2 Nad...

Ada rezeki akak nak expose anak2 akak supaya tak takut horses :(
"Dah try dulu during holiday but anak2 akak menangis tak ingat..he he he.."

Have a wonderful weekend darling..

Naddiea said...

Kak Maria,anak2 mmg suka naik kuda.yg sorang tu anak sedara.walaupun dia duduk trg tp x pernah naik kuda ni.anyway kak,kids kene ada good impression towards benda2 baru ni.macam hayyan pun mula2 nadia kempen baik punye pasal kuda ni.sbb tu lepas naik masa first time terus excited n nk naik lagi.hihihi...

kak,jom jalan2 kuala terengganu jom!!

Dr Sam boleh jadi best tourist guide sbb dia pun org sana.